Yulaflı Kurabiye Tarifi

16 Nisan 2010 Yazan Kurabiyeci Kız  

Yulaflı Kurabiye Tarifi

Badem ve kayısı aromalı Yulaflı Kurabiye
Hafif sert çok leziz yulaflı kurabiyelerim işte malzemelerim ve tarifim

Malzemelerim
1 ¼ bardak Yulaf
¾ bardak Un
½ tatlı kaşığı karbonat
½ tatlı kaşığı tuz
120 gr tereyağ (1 stick)
½ bardak esmer şeker
¼ bardak şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
¾ bardak kuru kayısı parçaları
¾ bardak badem (minik parçalanmiş)
½ bardak hindistan cevizi (opsiyonel)

Tarifim
Fırını 175 C (350F) ısıtın.
Şekerleri ve yağı krema haline gelene kadar mixerde çırpın. Ardından yumurtayıda ekleyip iyice karıştırın.
Un, yulaf ve karbonatı ilave edin. En son kayısı, hindistan cevizi ve bademi ilave edip hepsi özleşene kadar karıştırın.
Dondurma kaşığı ile hafif yağlanmış yada yaşlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak koyun. Yaklaşık 12 adet orta büyüklükte kurabiye olucaktır.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk. Pişirin.

Yorumlar